Gemeente Waddinxveen naar de cloud voor ontzorging en flexibiliteit

Vorig jaar is Tosca Brog, Coördinator Automatisering bij gemeente Waddinxveen op bezoek geweest bij gemeente Veere. Laatstgenoemde gemeente is al naar de Pink Private Cloud gegaan. Tosca wilde weten wáárom zij naar de cloud zijn gegaan en wat de struikelpunten waren bij de implementatie.

Hoe is het nu met gemeente Waddinxveen?
Gemeente Waddinxveen is druk bezig. Zij hebben maar liefst al drie toepassingen naar de Pink Private Cloud gebracht en de vierde staat dit jaar zelfs gepland!

Tijdens Jouw Gemeente Mijn Gemeente zagen we hoe de invulling van de functie van systeembeheer veranderde bij gemeente Veere
Gemeente Waddinxveen heeft een andere ervaring, omdat zij het beheer van de ICT infrastructuur niet zelf verzorgde. De afstemming van werkzaamheden regelden zij echter wel zelf. Dit zorgde ervoor dat drie partijen werden betrokken bij het plannen van werkzaamheden. De overgang naar de Pink Private Cloud was dus een logische stap, om dit proces sneller te laten verlopen.

Gemeente Waddinxveen naar de cloud voor de ontzorging en flexibiliteit
De implementatie ging redelijk voorspoedig, doordat gemeente Waddinxveen al heeft kunnen profiteren van de ervaring van andere gemeenten die al naar de cloud zijn gegaan. De implementaties zijn routine geworden, maar toch was de overgang spannend voor gemeente Waddinxveen.

Door naar de cloud te gaan is afstemming van beheer eenvoudiger
Alles is nu uitbesteed bij één partij, dit maakt dat in het proces de afstemming nu makkelijker is. Gemeente Waddinxveen is van plan op den duur helemaal naar de cloud te gaan met hun applicaties.