Hoe is het nu met gemeente Urk en MijnOverheid

Het is een aantal maanden geleden dat Meine Hofman, Beleidsmedewerker ICT bij gemeente Urk een kijkje nam bij Els de Zwart, Invorderingsambtenaar bij gemeente Horst aan de Maas. Gemeente Urk wilde weten hoe de implementatie van MijnOverheid en Berichtenbox is gegaan bij gemeente Horst aan de Maas en wat voor invloed de Berichtenbox had op hun inwoners. Bekijk hier het bezoek.

Hoe is het nu met gemeente Urk en MijnOverheid?
Jouw Gemeente Mijn Gemeente heeft gemeente Urk de juiste informatie gegeven om zelf ook als gemeente aan te sluiten bij MijnOverheid. De ambitie was om begin dit jaar aan te sluiten. Dit is nog niet gebeurd omdat de aansluiting van LV WOZ prioriteit had.

Omdat gemeente Urk gebruikt maakt van CLIQ als intermediair is het mogelijk om ook tijdens de migratie van Logius aan te sluiten op MijnOverheid. Doordat het aansluitproces met CLIQ al is doorlopen, kan de volledige keten voor gemeenten werkend worden opgeleverd in deze periode. Gemeente Urk wil hier binnenkort dan ook mee aan de slag!

Gemeente Urk wil zoveel mogelijk diensten en producten digitaal aanbieden. In deze ambitie past de implementatie van MijnOverheid. Binnen programma’s als Digitaal 2017 en Agenda2020 is een dergelijke implementatie een logische stap.