‘Waarom zelf het wiel uitvinden? Dit scheelt ons een aantal stappen.’

‘Je hoeft je er niet voor te schamen om je oor te luisteren te leggen bij een andere gemeente. Waarom zou je zelf het wiel uitvinden? We zagen de eerste afleveringen van Jouw Gemeente Mijn Gemeente en het sprak ons erg aan. Van oudsher ontvangen en bezoeken we al andere gemeenten. En omdat het onderwerp MijnOverheid voor ons erg actueel is, leek het een uitgelezen kans om hieraan mee te doen.

Het bezoek aan de gemeente Horst aan de Maas verliep vlot en spontaan. Horst aan de Maas loopt een jaar voor op ons wat betreft de implementatie van de Berichtenbox van MijnOverheid. Het was interessant om kennis op te doen over de manier waarop zij het implementatietraject hadden doorlopen. Wij hebben een beeld kunnen vormen hoe het ongeveer is gegaan en dit scheelt ons een aantal stappen in onze voorbereiding. Ook waren er bij hen zaken na de implementatie waar wij nog niet aan gedacht hadden. Het was echt een verdieping van de kennis die we al hadden.

Het is niet zo dat wij exact hetzelfde implementatietraject kunnen doorlopen als Horst aan de Maas. Iedere gemeente is anders en er is ook een bepaalde vrijheid in de manier waarop gemeenten een systeem kunnen inrichten. Echter, soms zou het goed zijn als er collectief oplossingen worden aangeboden vanuit de landelijke overheid, omdat dat voordelen kan bieden. Zolang dat nog niet zo is, is het goed dat er initiatieven bestaan zoals Jouw Gemeente Mijn Gemeente.

We zijn nu bezig met de implementatie van de Berichtenbox van MijnOverheid. We maken hierbij gebruik van CLIQ en dit biedt ons aanzienlijke ontzorging. We hoeven namelijk minder in te richten, omdat CLIQ in verbinding staat met Landelijke Voorzieningen. Ons traject zal wellicht wat korter zijn, omdat we sneller kunnen schakelen door de informatie die we hebben opgedaan bij Horst aan de Maas. Als gemeentelijke organisaties hebben we veel geleerd van elkaar was het voor ons in ieder geval een nuttig bezoek!’