Workshops

22 FEBRUARI | workshop datagedreven werken

door Sander Brabander, Chief Data Officer voor de Drechtsteden

Sander Brabander: “Binnen de Drechtsteden werken zeven gemeenten samen, o.a. op diverse maatschappelijke vraagstukken. Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht trekken enerzijds samen op, maar maken ook nadrukkelijk hun eigen keuzes, bijvoorbeeld als het gaat om datagedreven werken”. Tijdens deze workshop neemt Sander je mee in zijn aanpak.

 

Hij geeft onder andere zijn kijk op vragen als:
Hoe krijg je de organisatie mee? En hoe borg je het in de organisatie?

Ook bespreekt Sander de business case voor datagedreven werken en de randvoorwaarden ervoor. Tijdens de workshop ga je ook zelf aan de slag met een praktijkcase!

Wanneer? woensdag 22 februari 2023
Waar? Online
Beschikbare plekken: 30 (wees er snel bij!)
Schrijf je snel in!

DATAGEDREVEN WERKEN

MET DE LEERGANG VAN INZICHT

iNzicht helpt jouw gemeente graag op het gebied van datagedreven werken. We zijn expert als het gaat om werken met gemeentelijke data. Gedurende één jaar volg je met collega’s (max. 5) iedere maand een workshop waarin alle onderdelen van datadreven werken aan bod komen. Zoals de randvoorwaarden, het tien stappenplan, opstellen van KPI’s, data ethiek en het verankeren ervan in jouw organisatie.

ZO ZIET DE LEERGANG ER UIT

DATAGEDREVEN WERKEN, OOK IN JOUW GEMEENTE

In oktober 2022 verscheen een uitgebreide digitale folder over datagedreven werken voor gemeenten. Je leest er over vier randvoorwaarden voor datagedreven werken, de 10 stappen die gezet moeten worden en de Leergang wordt uitgelegd.

Video: Workshop online leergang